torsdag, januari 8

The Mist

Från många håll har mycket gott sagts om The Mist och som följd av detta föreföll det sig naturligt att se den efter att nyligen ha sett Carpenters Dimman. Men tillskillnad från både Dimman och The Fog så är The Mist mer trogen Stephen Kings förlaga. Efter en storm täcks den lilla staden Maine av dimma som snart visar sig innehålla oförklarliga väsen. David (Thomas Jane) och hans son blir strandade i en stormarknad tillsammans med en massa folk som åkt dit för att införskaffa förnödenheter. Tankarna förs snabbt till Dawn of the Dead, ett antal inlåsta människor med ett utomstående hot leder till masshysteri och paranoia som slutligen vänder folk emot varandra. The Mist faller på de taskigt animerade monstrena som döljer sig i dimman, de exponeras för mycket och filmen hade vunnit på att behålla dem i det fördolda.

The Mist är spännande lördagsunderhållning som trotts den omtalade upplösningen fort glöms bort. Collector's Edition DVD:n ska innehålla en svartvit version av filmen och kanske gör den monstrena mer acceptabla.

2 kommentarer:

  1. Tack och lov att det är nån mer än jag som inte är så imponerad...

    SvaraRadera
  2. Jag tror många hänger upp sig på slutet och höjer filmen p.g.a. det. Bortser man från slutet så är den verkligen inget speciellt och om man tänker efter så hade dessutom något annat slut bara varit dumt.

    SvaraRadera